Ai nevoie de antivirus pe iPad sau iPhone?

Vă explicăm ce trebuie să știți despre aplicațiile de securitate și antivirus de pe iPhone și iPad.

 

Căutați online și veți descoperi că sfatul general este că nu aveți nevoie de antivirus pe iPhone sau iPad. Și în timp ce motivele acestui sfat sunt temeinice, răspunsul real este puțin mai nuanțat decât un nu.

Apple a proiectat iOS – și iPadOS – în așa fel încât este foarte dificil pentru malware, inclusiv viruși, să pătrundă în apărările sale. Acesta este un lucru bun, dar rețineți că software-ul antivirus modern face mult mai mult decât detectarea și blocarea virușilor.

 

De fapt, numirea acestuia „software antivirus” face un deserviciu, deoarece amenințările merg dincolo de viruși în zilele noastre. Cel mai recent software de securitate vă protejează dispozitivul – și dumneavoastră – de o gamă mult mai largă de pericole.

Oamenii care creează viruși se află într-o luptă constantă cu companiile care produc sistemele de operare (cum ar fi iOS și iPadOS) și și-au dat seama că este mult mai ușor să păcăliști utilizatorul să-și predea parola și detaliile de plată decât să încerce să facă unele programe malware care vor obține același rezultat.

La urma urmei, criminalii sunt după identitatea ta și banii tăi: acesta este jocul final.

Deci, asta înseamnă că rularea unei aplicații „antivirus” pe iPhone și iPad poate fi o idee foarte bună, deoarece vă poate proteja de dvs.!

Iată câteva dintre lucrurile pe care aplicațiile de securitate le pot face – chiar și pe dispozitivele Apple:

  • Vă avertizează cu privire la site-urile web potențial false care ar putea încerca să fure informații sensibile
  • Vă avertizează cu privire la linkurile periculoase din mesaje și e-mailuri
  • Gestionați-vă parolele pentru dvs., astfel încât să puteți avea o parolă puternică și unică pentru fiecare site web (și să nu utilizați aceeași parolă pentru toate conturile)
  • Creșteți-vă confidențialitatea online utilizând un VPN
  • Protejați-vă identitatea avertizându-vă din timp dacă informațiile dvs. personale sunt găsite pe dark web
  • Protejați-vă fotografiile și videoclipurile astfel încât numai dvs. să le puteți accesa

Deci, deși nu vă vor proteja iPhone-ul sau iPad-ul de viruși (pentru că nu este nevoie), sunt departe de a fi inutile și cu siguranță ar trebui să vă gândiți să instalați unul dintre ele.

 Iată trei pe care vi le recomandăm.

Avast One ar putea fi cel mai tentant dintre acestea, deoarece este gratuit de utilizat pentru un singur dispozitiv. Unele funcții sunt fie limitate, fie blocate până când plătiți pentru el, dar versiunea gratuită oferă încă multe pentru nimic. Un abonament la Norton poate fi achiziționat doar pentru un singur dispozitiv iOS, dar este o valoare mai bună dacă alegeți Norton 360 Deluxe , care acoperă oricare cinci dintre dispozitivele dvs.

McAfee Security funcționează exact în același mod și necesită un abonament la cel puțin un dispozitiv. Dar din nou, optarea pentru un abonament la McAfee’s Total Protection (care acoperă cinci sau 10 dispozitive) iese mai ieftin pe dispozitiv.

Aproape fiecare aplicație de securitate funcționează pe iPhone, iPad, Android, Windows și macOS, așa că este logic să instalați aceeași aplicație pe toate dispozitivele dvs. pentru comoditate, precum și pentru că este întotdeauna cea mai ieftină modalitate de a le proteja.

Este de remarcat faptul că telefoanele Android pot primi viruși, așa că aveți atât iPhone, cât și Android, ar trebui să instalați o aplicație antivirus pe telefonul Android cât mai curând posibil.

Ce altceva pot face pentru a-mi păstra iPhone-ul și iPad-ul în siguranță?

Orice vulnerabilități potențiale în iOS sau iPadOS sunt de obicei remediate în cea mai recentă actualizare de software. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu ar trebui să ignorați mementourile că o nouă versiune de iOS este disponibilă.

Și dacă sunteți îngrijorat de aplicațiile care folosesc camera sau microfonul dispozitivului pentru a vă spiona, atunci amintiți-vă că toate aplicațiile trebuie să vă ceară permisiunea pentru a accesa camera, microfonul, contactele, fotografiile și alte lucruri.

Prin urmare, atingeți „Permite” numai când vi se solicită prima dată, dacă sunteți sigur că aveți încredere în aplicație. Și asigurați-vă că citiți cu atenție pentru ce o aplicație cere permisiunea atunci când există o listă mai lungă.

De asemenea, ar trebui să urmați sfaturile obișnuite de securitate care se aplică indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați: nu atingeți linkurile din e-mailuri decât dacă sunteți sigur că provin de la un expeditor autentic, nu furnizați detaliile bancare sau parola cu excepția cazului în care sunteți absolut sigur că este sigur și utilizați un serviciu de mesagerie criptat, cum ar fi WhatsApp și iMessage, dacă trebuie vreodată să împărtășiți detalii sensibile ca acestea unui prieten sau membru al familiei.

Leave a Reply